6 Tips voor de beste verdichting!

Alleen met een goede verdichting krijgt kuil een goede conservering. Bij een lage verdichting blijft meer zuurstof in het product en kan zuurstof op het snijvlak verder intreden. Hierdoor ontstaat niet alleen broei en schimmelvorming, maar indirect ook lagere voederwaarden en meer voerverlies.

Praktische tips voor een optimaal resultaat

  1. Kuil niet te droog in: droge kuil laat zich lastiger verdichten en veert gemakkelijk weer terug. Heb je wel een aantal stukken die redelijk droog of stengelig zijn? Kuil die dan als eerste in zodat het wordt verdicht door het gewicht van de rest van de kuil. Lees hier meer over hoe je omgaat met droge kuil.
  2. Laat het product hakselen: zo krijg je een homogeen product en een kleinere structuur. Daardoor kun je het makkelijker aanrijden.
  1. Laagdikte beperken Werk in lagen van maximaal 30 cm. Zo kun je iedere laag goed aanrijden.
  1. Zorg voor een voldoende gewicht bij het aanrijden. Bij het aanrijden minimaal de helft van het gewicht van vers product per uur in gewicht op de kuil. Dus bij aanvoersnelheid van 30 ton per uur, 15 ton op de kuil. Gebruik bij het aanrijden geen dubbele banden (dat verlaagt de druk per cm²)
  1. Zorg voor een egaal geheel: Voorkom spoorvorming bij het aanrijden en andere onregelmatigheden. Zo voorkom je dat je zwakke plekken krijgt waar het minder goed is aangereden.
  2. Dek de randen goed af: de randen zijn altijd lastig aan te rijden en blijven daardoor vaak een zwakke plek. Kies daarom voor een systeem van Silage Safe waarmee je ook je randen goed strak kunt aanspannen, ook als de kuil nog niet boven de wand uit komt.

Samen werken aan een kwalitatieve kuil?

Ben je benieuwd wat Silage Safe voor jou kan betekenen? Vraag dan nu een adviesgesprek aan en we gaan graag met jou in gesprek.

Adviesgesprek

Op zoek naar praktische tips voor optimale ruwvoerconservering waar je meteen mee aan de slag kan? Vraag hier je vrijblijvende adviesgesprek aan.

Adviesgesprek

Naam(Vereist)