Productinformatie

Zo dek jij af met Silage Safe

Door af te dekken met Silage Safe kun je lichter werken en op een eenvoudige manier de beste resultaten uit je kuilvoer halen. Hieronder zie je hoe je kunt afdekken met Silage Safe.

Doeken klaarhangen

Leg eerst aan beide kanten van je sleufsilo de Silage Safe doeken over de wanden.

Plastic klaarleggen

Leg vervolgens over beide silowanden het plastic.

Inkuilen

Goed aanrijden en rond inkuilen voor optimale verdichting en trekspanning over de gehele oppervlakte.

Afdekken

Trek het plastic er overheen en vervolgens de Silage Safe doeken.

Verbinden & straktrekken

Verbind de riemen met de gespen. Trek de doeken eventueel extra strak met de spanner.

Of bekijk de video!

Hoe het werkt? Bekijk het gemakkelijk en snel in de video.

Download onze product brochure, die eigenlijk alleen voor dealers is, nu geheel GRATIS!

Alle informatie handig & overzichtelijk weergegeven in één brochure! Voorzien van voorbeelden uit de praktijk en handige infographic waarin we je laten zien dat je het Silage Safe afdeksysteem al na één jaar terugverdiend kunt hebben!

Silage Safe Brochure

Naam(Vereist)

En ja: je ontvangt ‘m echt in je mailbox!

Het afdeksysteem

Het principe van het Silage Safe afdeksysteem is simpel. In tegenstelling tot andere afdeksystemen wordt er niet gebruik gemaakt van portalen of stellages die je met een verreiker of shovel moeten verzetten. De gebruikte materialen zijn van de beste kwaliteit zodat het gehele systeem onder normale omstandigheden een levensduur heeft van minimaal tien jaar.  

Kunststofdoek

  • De kunststofdoeken van Silage Safe zijn volgens de nieuwste technologie geweven en volledig uit HPDE (High Density Polyetheen) vervaardigd. Hierdoor zijn ze extreem sterk en hebben ze een hoge scheurvastheid. De UV-stabilisatie garandeert samen met de strenge Silage Safe kwaliteitscontrole een lange levensduur. Je kunt kiezen tussen standaard en heavy doek, die laatste beschermt je kuilvoer nóg beter tegen invloeden van buitenaf.

 

  • Op elke meter zit een zoom waarmee je je afdeksysteem kan verstellen, zodat je afdeksysteem ook passend is als je sleufsilo niet meteen vol is.

Landbouwplastic

  • Met het Silage Safe afdeksysteem is het gebruik van landbouwplastic nog wel een vereiste. Het systeem zelf heeft geen lucht- of waterdichte doeken, maar zorgt voor optimale spanning en bescherming van het landbouwplastic.

Stalen buis met beschermdop

  • De stalen buizen zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal en zijn thermisch verzonken. Hierdoor zijn ze optimaal beschermd tegen corrosie. De uiteinden zijn beschermd met een beschermdop, zo kunnen de randen van de buizen het plastic niet beschadigen.

Drainagebuizen

  • De drainagebuizen zijn geperforeerde pvc-buizen die in de laagste zoom komen en dus op de vloer liggen. Door het landbouwplastic zijn ze gescheiden van het voer. Op die manier kan het water niet in het voer komen en tegelijkertijd kan het buisje niet verstopt raken met voer. Je kunt er voor kiezen om het water af te voeren naar de voor- of achterzijde.

Riemen en gespen

  • Per doek twee riemen of twee gespen. De riemen zijn van 100% polyester met een treksterkte van 500 daN. De gespen zijn volledig RVS voor de langste levensduur. Gemakkelijk los te maken door aan de metalen lip op de gesp te trekken.

Kuil

  • Rond inkuilen en goed aanrijden voor optimale verdichting en trekspanning over de gehele oppervlakte

Spanner

  • RVS spanner met verstelbaar rolletje. Gemakkelijk en licht in gebruik.
“ Het sluit heel mooi bij de randen, zo ben je geen banden en zandslurven meer nodig. “
Rypma
Greonterp

PVC buis

De geperforeerde pvc-buis in het kunststofdoek dient als drain voor het afvoeren van regenwater.

Spanbanden

Door de kleden naar elkaar toe te trekken middels de spanbanden, ontstaat er een optimale trekspanning op uw ruwvoer.

Kunststof doek

Het kunststofdoek zit tussen de sleufsilowand, het landbouwplastic en ruwvoer geklemd.

Benieuwd wat onze gebruikers ervan vinden?

Opbergrek

Bij het afdeksysteem kun je een opbergrek bestellen.
Dit heeft verschillende voordelen:

Veelgestelde vragen

Het Silage Safe afdeksysteem wordt bij je afgeleverd via een van onze vaste en betrouwbare vervoerders. De doeken zijn al klaargemaakt met de riemen, gespen en de buizen er in verwerkt. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de doeken klaarhangen en eventueel de buizen te verstellen naar de juiste kuilhoogte. Als je wil, kun je vantevoren al je verwachte kuilhoogte doorgeven, dan steken wij de buizen alvast in de juiste zoom. We leveren een heldere handleiding die je stap voor stap mee neemt in het proces. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je voor vragen altijd contact opnemen met je contactpersoon.

De levertijd van een afdeksysteem in Nederland en België is ongeveer een week. Met de eerste snede en de maisoogst kan dat wat langer zijn.

Nee, de sleufsilowanden zijn noodzakelijk voor gebruik van Silage Safe. Dit komt door het principe: de geweven doeken zitten tussen het ruwvoer en de silowanden, waardoor het ruwvoer 100% luchtdicht afgesloten is. Door de drainagebuizen in de onderste zomen en de druk van het ruwvoer tegen de wanden, komen de doeken klem te liggen en kun je met veel spanning de doeken naar elkaar toe trekken.

Het afdeksysteem is geschikt voor alle soorten kuil: graskuil, mais, bierbostel, aardappelvezels, perspulp, etc. Het is belangrijk dat de kuil rond wordt aangereden. Bij voersoorten als bierbostel is aanrijden niet mogelijk, maar dit kun je oplossen door het gelijkmatig te verdelen met een hark. Als de ronding van jouw kuil goed is, kun je het goed luchtdicht afdekken met Silage Safe.

Ja, landbouwplastic is nodig om je kuil te beschermen tegen lucht en water. Het systeem zelf heeft namelijk geen lucht- en waterdichte doeken. Naar wens kun je eerst onderfolie over de kuil leggen, vervolgens komt het landbouwplastic en maak je de kuil dicht met de Silage Safe doeken.
Bericht sturen
Heb je een vraag? Stuur gerust een appje
Heb je een vraag? Stuur gerust een appje