Uw ruwvoer afdekken tijdens een storm

Voor velen is de mais afdekken, zeker met storm, een vervelende klus

Een nat voorjaar en een extreem droge zomer hebben ervoor gezorgd dat gras- en maisoogst niet naar wens is gegaan. Velen moeten dit jaar al veel eerder de maisoogst binnenhalen, om over het afdekken nog niet te spreken. Voor velen is de mais afdekken een vervelende klus. Het gaat vaak gepaard met stress en najaarsweer, zoals harde wind.

Als de mais met kuilplastic afgedekt moet worden, ontstaat er bij windkracht 3 al een probleem. Probeert u maar eens het plastic op dezelfde plek te houden, zonder dat het weer omhoog waait. En als het dan eenmaal strak ligt, is het lastig dit ook strak te houden. En hoe vervelend is dat wel niet?

Weinig handen maken licht werk

Gelukkig hebben we daar bij Silage Safe rekening mee gehouden. Onder het afdeksysteem, komt eerst landbouwplastic dat aan beide zijden dubbel over de kuil komt: van de linkerwand naar de rechterwand en andersom. Daarna kunt u eenvoudig met twee man de kuil sluiten. Eén persoon houdt een gedeelte landbouwplastic strak en de ander bevestigt de Silage Safe doeken aan elkaar. U kunt dus per twee meter de doeken direct strak over de kuil krijgen. Als alle doeken vastliggen, kunt u de doeken extra strak aanspannen met de speciale spanner.

Afdekken met de hele familie is soms noodzakelijk kwaad bij harde wind

De doeken van het afdeksysteem waaien niet omhoog, doordat de doeken zwaar genoeg zijn. Ook zitten er stalen buizen aan de doeken bevestigd. Dezen geven extra gewicht en zorgen er ook voor dat het doek niet opwaait.

Eenmaal afgedekt, kunt u uw kuil met een gerust hart achterlaten. Onze klanten bevestigen dat de doeken strak blijven liggen ondanks harde wind.

Send Message
Do you have a question? Feel free to send us a message.
Do you have a question? Feel free to send us a message.