Schep, Lemmer

Het grootste voordeel van Silage Safe is voor Schep het arbeidsgemak

Vader en zoon Schep uit Lemmer (FR) hebben sinds voorjaar 2018 het Silage Safe afdeksysteem in gebruik. Ze maken gebruik van lasagnekuilen en wilden het arbeidsgemak hierbij vergroten. Openen en opnieuw dichtmaken van de lasagnekuil nam veel tijd en arbeid in beslag. “Dat ging nu vrij snel en gemakkelijk”, legt zoon Schep uit. “De doeken liggen al klaar, dus je hoeft het alleen maar over de muur te leggen en met dichtmaken trek je het terug over de kuil”.

Met z’n tweeën afdekken

Het grootste voordeel van Silage Safe is voor Schep het arbeidsgemak. “We hoeven nu niet meer ‘boven onze macht’ te werken; we hebben vrij hoge silowanden waar we altijd zandslurven op de randen legden. Dat was vervelend werk”.

Ook het bewerkelijke aspect is verminderd, geeft Schep aan: “Eerder moesten we met meerdere mensen afdekken. Dat hoeft nu niet meer, omdat je werkt met stroken die veel lichter zijn dan één groot doek. Ook zitten we hier op een plek waar veel wind is en met afdekken is het ideaal dat de wind niet onder zo’n groot kleed komt”.

Geen banden meer

De andere kuilen van Schep zijn bedekt met plastic, zandslurven en banden. “De banden op deze kuil zijn met Silage Safe verleden tijd”, voegt vader Schep toe. Het afdeksysteem ligt er strak op, dus banden zijn niet meer nodig om de kleden op de kuil te houden. Dat scheelt hen veel werk en tijd. “Daar komt bij dat ons erf er veel netter uitziet, zo zonder banden. Het groene kleed past veel beter bij het landschap”.

Rond inkuilen

De kwaliteit van de kuil lijkt nu ook goed te zijn. “Eerder hadden we nog wel schimmel bij de randen, maar dat lijkt er nu niet in te zitten. De randen kunnen we nu perfect luchtdicht afdekken, doordat het systeem vooral in dat gedeelte van de kuil strak ligt.”

En dat is bij Schep ook te danken aan het mooie ronde inkuilen. Doordat de kuil rond in de silo komt, is de spanning van de doeken overal optimaal. Nergens zit ruimte onder en zo krijgt zuurstof geen kans.

Nog meer referenties bekijken?

Fuite, Genemuiden

Met Silage Safe kunnen we binnen één uur opnieuw afdekken Melkveehouder Fuite maakt sinds begin 2015 gebruik van Silage Safe. “Omdat we gebruik maken van

Verder lezen »

Bouwman, den Andel

Het afdekken is echt aangenaam geworden Melkveehouder Bouwman uit Den Andel had als één van de eersten het Silage Safe afdeksysteem. Hij gebruikt het al

Verder lezen »
Bericht sturen
Heb je een vraag? Stuur gerust een appje
Heb je een vraag? Stuur gerust een appje