Graskuil afdekken: 4 tips voor de beste en snelste resultaten

Het oogsten van graskuil is een essentieel onderdeel van het voeren van uw vee. Graskuil is gras dat door fermentatie is verduurzaamd en kan worden gebruikt als voer voor dieren. Voor het beste resultaat is het belangrijk om kuilgras op de juiste manier af te dekken. Hier zijn 4 tips om u te helpen gras voor kuilvoer op de beste manier in te kuilen.

1. Kies het juiste moment

De beste tijd om het gras te maaien is wanneer het gras in bloei staat. Dan is het suikergehalte van het gras het hoogst en is het kuilgras van de beste kwaliteit.

2. Maai het gras

Voor het beste resultaat moet u het gras minimaal twee dagen maaien voordat u het gras afdekt voor kuilvoer. Hierdoor kan het gemaaide gras wat uitdrogen, wat de kwaliteit van het kuilvoer kan verbeteren.

Waarom Silage Safe?

Het Silage Safe afdeksysteem stelt u in staat om uw ruwvoer op een snelle, efficiënte en arbeidsbesparende wijze goed in en uit te kuilen. Dit zorgt voor een optimale conservering en een hogere ruwvoerkwaliteit.

3. Houd het weer in de gaten

 

Het is belangrijk om de weersomstandigheden in de gaten te houden voordat u het gras afdekt voor kuilvoer. Als u regen verwacht, wilt u het gras afdekken van tevoren afdekken om te voorkomen dat de kuil te nat wordt.

 

4. Gebruik Silage Safe

 

Om er zeker van te zijn dat u de beste resultaten behaalt, raden wij u aan het product Silage Safe te gebruiken. Silage Safe is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt bij het afdekken van gras voor kuilvoer. Hierdoor heeft u een constante ruwvoerkwaliteit. Dit leidt tot een optimale ruwvoeropname door de koeien wat resulteert in een goede gezondheid van uw koeien en een hogere productie.

DutchEnglishFrenchGermanDanishRussia
Berichtje versturen
Een vraag? Of wil je een afspraak maken? Stuur gerust een appje!