Roozendaal, Molenaarsgraaf

Het Silage Safe systeem zorgt er nu voor dat de kuil klem ligt tussen de kleden

In Molenaarsgraaf in de provincie Zuid Holland staat melkveehouderij Van den Heuvel. Tussen de met banden bedekte kuilen, steekt één sleufsilo af bij de rest: die met het groene Silage Safe systeem. In het voorjaar van 2018 werd besloten het afdeksysteem aan te schaffen om de kwaliteit van de graskuil te verbeteren. Ook komen de kuilen vaak boven de silowanden uit, waardoor daar de kuil iets naar de zijkanten uitsteken. Een afdeksysteem moest hier verandering in brengen.

Hoe is het nu?

Na het grasseizoen zijn we erg benieuwd of Silage Safe ook daadwerkelijk verbetering heeft gebracht. Bedrijfsleider Roozendaal laat ons tevreden de sleufsilo zien. Het valt direct op dat het voer strak onder het systeem ligt; vooral bij de randen. Dit heeft ook zijn consequenties voor de voerkwaliteit. Roozendaal vertelt dat eerder vooral de randen van de kuil problemen gaven. Hier steekt de kuil iets uit, waardoor er vaak sprake was van schimmel.

Het Silage Safe systeem zorgt er nu voor dat de kuil klem ligt tussen de kleden, waardoor er geen schimmel meer is. De kwaliteit van de kuil is verbeterd, wat als voordeel geeft dat er geen verschimmeld gras meer weggegooid hoeft te worden. Hiermee bespaart de veehouder direct op zijn voerkosten.

Absenden
Haben Sie Fragen? Kontaktieren Sie uns einfach per WhatsApp.
Haben Sie Fragen? Kontaktieren Sie uns einfach per WhatsApp.