Suikers worden tijdens de conservering door bacteriën omgezet in melkzuur en azijnzuur. In combinatie met de suikers zorgt dat voor een smakelijk product. Bovendien zorgt
Home » Nieuws
Suikers worden tijdens de conservering door bacteriën omgezet in melkzuur en azijnzuur. In combinatie met de suikers zorgt dat voor een smakelijk product. Bovendien zorgt
Door boterzuurbacteriën begint je kuil te stinken, verliest het smakelijkheid en wordt dus de voeropname van je vee verlaagd. Daar komt nog bij dat boterzuur
Een goede conservering van je graskuil is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel invloeden die een rol spelen, die niet altijd zichtbaar zijn
Waarom is regenwater in je kuil eigenlijk een probleem? Het water is toch schoon en kan niet zoveel kwaad? Toch is regenwater niet zo onschuldig als soms gedacht: het kan …
Jaarlijks zorgt scherp-in voor zo’n 4.000 dode en 12.000 gewonde koeien in Nederland (bron: WUR). Scherp in ontstaat wanneer een scherp metalen voorwerp in de …
Veel boeren vragen zich af wat ze moeten doen met hun grasland: beregenen of afwachten? Inmiddels is de keuze makkelijker: heeft u al beregend, zet dit dan …
Ook de landbouw heeft het zwaar te verduren. Melkveehouders die weidemelk leveren, moeten soms lastige keuzes maken. De percelen beginnen op veel plekken …
De mais heeft zich in het voorjaar al behoorlijk kunnen ontwikkelen. In de zeer vroeg gezaaide percelen wordt de aar zelfs al zichtbaar. Toch wordt het beschikbare bodemvocht …
Kuilvoer is van groot belang voor iedere veehouder. Het liefst zo veel en voedzaam mogelijk. Wanneer het bemesten goed is verlopen, het weer meewerkte …
De twee grootste ergernissen voor veehouders: schimmel en broei in het ruwvoer. Vroeg of laat krijgt bijna iedere veehouder er mee te maken en de meeste veehouders voeren …
Silage Safe hilft Tierhaltern, ihr Raufutter optimal abzudecken. Eine luft- und wasserdichte Abdeckung sorgt dafür, dass das Futter seinen Nährwert behält. Dank des geringeren Arbeitsaufwands und Futterverlusts sparen Sie bares Geld.