Home » Perspulp inkuilen: zo behaal je het beste resultaat
Perspulp is een waardevol bijproduct met een hoge voederwaarde. Maar juist door het hoge vochtgehalte en de langzame afkoeling is het ook een kwetsbaar product. Broei, schimmel en bederf liggen op de loer. Wie perspulp goed wil conserveren, moet schoon, snel en zorgvuldig werken. Hieronder vind je praktische tips per fase in het proces.
Een goede conservering van de perspulp begint met een schone basis. Modder, kuilresten en waterplassen zijn bronnen van bacteriën en schimmels en verhogen het risico op bederf. Het voorkomen van intreding van regenwater heeft daarnaast de prioriteit, omdat regenwater de verzuring verstoort.
Perspulp moet in dunne lagen worden aangebracht om goed te kunnen worden verdicht. Zo voorkom je dat er zuurstof in de kuil achterblijft. Blijf hier ook schoon werken
Silage Safe kan je bij deze punten helpen. Met het afdeksysteem beschik je over een simpel maar effectief drainagesysteem, waarmee je jouw perspulp beschermt tegen intreding van regenwater. Bovendien werk je schoon, omdat je niet meer hoeft te sjouwen met autobanden of grond hoeft te scheppen. Daarmee voorkom je besmetting en werk je lichter.
Pour offrir les meilleures expériences, nous et nos partenaires utilisons des technologies telles que les cookies pour stocker et/ou accéder aux informations de l’appareil. Le consentement à ces technologies nous permettra, ainsi qu’à nos partenaires, de traiter des données personnelles telles que le comportement de navigation ou des ID uniques sur ce site et afficher des publicités (non-) personnalisées. Ne pas consentir ou retirer son consentement peut nuire à certaines fonctionnalités et fonctions.
Cliquez ci-dessous pour accepter ce qui précède ou faites des choix détaillés. Vos choix seront appliqués uniquement à ce site. Vous pouvez modifier vos réglages à tout moment, y compris le retrait de votre consentement, en utilisant les boutons de la politique de cookies, ou en cliquant sur l’onglet de gestion du consentement en bas de l’écran.